Projecten


Dorpsstraat - Meeuwen

Woningbouw small
0916
Dorpsstraat - Meeuwen
Met de uitbreiding aan de achterzijde verandert de oriëntatie van de woning aan de Dorpsstraat van de straat naar de grote tuin.

Hoewel de achterom-ingang karakteristiek is voor het Brabantse platteland, krijgt de woning een nieuwe entree aan de voorzijde. Deze entree vormt de spil in de plattegrond; het verbindt de tuinkamer met de dubbele garage en de keuken
Zowel de nieuwe tuinkamer als de opkamer aan de straat kunnen naar gelang de jaargetijden wisselend als zit-, eet-, of loungekamer worden gebruikt. De dubbele garage is uitgebreid met een magazijn waardoor de opdrachtgever zijn autohobby verder kan ontplooien. De grote luifel tempert het zonlicht uit het zuiden en biedt de mogelijkheid om lekker buiten te verblijven.

De karakteristieke kapvormen van het bestaande huis zijn inspirerend geweest voor de uitbreiding waardoor het samen een geheel vormt maar elk onderdeel toch afleesbaar is.

Hendriks Schulten architecten, Ted Schulten