Projecten


Schuytgraaf - Arnhem

Utiliteitsbouw large
0660
Schuytgraaf - Arnhem
Een zorgcomplex in de wijk Schuytgraaf waar bij het ontwikkelen van een zorgcentrum gezocht is naar de synergie tussen de verschillende functies in het plan en waarbij het stedelijk Arnhem en de landelijke Betuwe elkaar vinden.
Het woonzorgcomplex biedt plaats aan woongroepen, seniorencentrum plus diverse maatschappelijke voorzieningen zoals een gezondheidscentrum inclusief apotheek en een gemeentelijk wijk steunpunt.
In het ontwerp wordt zorggedragen voor de identiteit en herkenbaarheid van het geheel en van de verschillende delen. De buitenzijde van het bouwblok voegt zich in de stedenbouwkundige ruimte, terwijl de binnenruimten een specifieke aankleding hebben; een groen ingerichte daktuin voor de zorgwoningen en een specifieke materiaalkeuze voor de verschillende gevels. Het ontmoeten van mensen is een belangrijk thema in het plan. Elkaar zien, spreken en uitnodigen voorkomt isolement. Het is mogelijk elkaar te ontmoeten op straat en in het gebouw door het creëren van routes, doorzichten en plekken met activiteiten.

Hendriks Schulten Architecten, Ted Schulten