Oosterheem - Zoetermeer

Utiliteitsbouw large
0420
Oosterheem - Zoetermeer
Het project Centrumcampus Oosterheem bestaat uit een combinatie van wonen, zorg en dienstverlening. Het plan vormt samen met het winkelcentrum de centrumbebouwing van de nieuwe wijk Oosterheem te Zoetermeer.
De publieke functies, een bibliotheek, grand café met recreatieruimte, wijkpost, fitnessruimte, gezondheidscentrum, kinderdagverblijf en parkeerplaatsen zijn gelegen op de begane grond en de eerste verdieping.
De woningen vanaf de tweede verdieping worden gerealiseerd voor senioren, verstandelijk en lichamelijk beperkten en voor psychogeriatrische patiënten. Naast een aantal groepswoningen bestaat het merendeel uit individuele woningen.
Stedenbouwkundig bestaat het plan uit een verzameling afzonderlijke gebouwen op, of verbonden door een gemeenschappelijk plint.

Hendriks Schulten Architecten, Ted Schulten en Gert-Jan Hendriks